Kako uštedeti za letovanje? Praktični saveti

Saveti

Kako uštedeti za letovanje? Praktični saveti

Kraj maja i početak juna je za mnoge vreme kada se planira godišnji odmor. Opuštanje na plaži, osvežavajući kokteli, novi gradovi i kulture - sve to čini letovanje jednim od najomiljenijih perioda u godini. Planiranje letovanja može biti uzbudljivo, ali i skupo iskustvo. Međutim, uz malo strpljenja, istraživanja i pravilnog planiranja, možete uštedeti značajan novac za vaše naredno letovanje. Predstavljamo Vam nekoliko praktičnih saveta kako da uštedite za letovanje.

Iskoristite turističke vaučere

Prijave za korišćenje turističkih vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji počele su danas (30. maj 2023.). Vaučeri, u vrednosti od 5.000 dinara, su već devet godina popularan način subvencionisanja odmora u Srbiji, a početkom godine, 100.000 vaučera je podeljeno u rekordnom roku. Vlada Srbije je obezbedila još 100.000, a pravo na vaučere imaju nezaposleni, penzioneri, stariji od 65 godina bez primanja, studenti, lica koja koriste pravo na tuđu negu i pomoć, kao i zaposleni čije su plate manje od 70.000 dinara. Ako pripadate nekoj od ovih grupa, ovo je sjajna prilika da uštedite novac za vaš naredni odmor.

Planirajte unapred

Planiranje unapred je ključno kada je u pitanju ušteda za letovanje. Čim odlučite kada i gde želite da idete, počnite da pravite finansijski plan. Uključite sve troškove: prevoz, smeštaj, hranu, aktivnosti, suvenire i nepredviđene troškove. Ovako ćete imati jasan pregled koliko novca vam je potrebno.

Štedite malo, ali redovno

Jedan od najefikasnijih načina za uštedu je da odvojite manju sumu novca na mesečnom, ili čak nedeljnom nivou. Ova suma ne mora biti velika, bitno je samo da je odvajate redovno. Na kraju, sitne uštede se sabiraju u značajnu sumu.

Iskoristite popuste i akcije

Praćenje popusta i akcija može da donese velike uštede kada je reč o putovanjima. Mnoge turističke agencije nude popuste za rane rezervacije, grupne popuste, ili posebne akcije. Osim toga, možete iskoristiti i popuste na prevoz, smeštaj, ili čak ulaznice za različite atrakcije.

Budite fleksibilni

Fleksibilnost može doneti značajne uštede. Ako ste fleksibilni u pogledu destinacije i datuma putovanja, možete pronaći odlične ponude. Ovo je posebno tačno van sezone, kada su cene smeštaja i prevoza često niže.

Istražite alternativne opcije za smeštaj i prevoz

Kada je u pitanju smeštaj, hoteli nisu jedina opcija. Istražite alternativne opcije kao što su apartmani, hosteli, ili čak kuće za iznajmljivanje. Takođe, razmislite o korišćenju javnog prevoza ili deljenja prevoza umesto iznajmljivanja automobila.

Koristite programe lojalnosti

Mnoge kompanije nude programe lojalnosti koji vam omogućavaju da sakupljate poene za svaku kupovinu. Ovi poeni se mogu koristiti za popuste na buduće rezervacije. Ako često putujete, ovo je sjajna prilika da uštedite.

Rad na daljinu

U današnje vreme, sve više ljudi radi na daljinu. Ako imate priliku da radite dok putujete, možete da iskoristite ovu šansu da finansirate deo svog letovanja. Možda nećete moći da radite puno radno vreme dok ste na odmoru, ali čak i malo dodatnog prihoda može da pomogne.

Iznajmljivanje sopstvenog prostora

Ako imate prostor koji možete da iznajmite dok ste na letovanju, to može biti odličan način da finansirate svoje putovanje. Možete da iznajmite svoj stan ili kuću dok ste na odmoru, i tako zaradite novac koji će pokriti deo troškova putovanja. Ukoliko se odlučite na ovaj potez, izdavanje nekretnine prepustite City Expert-u.

Finansiranje letovanja putem kredita

Kada je reč o finansiranju letovanja, jedna od opcija koju građani mogu razmotriti je uzimanje kredita. Ova opcija može biti posebno korisna kada je potrebno pokriti veće troškove putovanja ili kada želite da putujete odmah, ali ne raspolažete trenutno sa dovoljno novca.

Keš krediti su jedan od najčešće korišćenih tipova kredita za ovu svrhu. Oni omogućavaju korisnicima da dobiju određenu sumu novca koju kasnije vraćaju banci u dogovorenim mesečnim ratama, uz određenu kamatu. Ovi krediti su fleksibilni jer omogućavaju korisnicima da koriste dobijeni novac na način na koji im najviše odgovara, uključujući i za finansiranje letovanja.

Međutim, pre nego što se odlučite za ovu opciju, bitno je da detaljno proučite uslove pod kojima se krediti nude. Kamatne stope, rokovi otplate, i drugi uslovi mogu varirati u zavisnosti od banke i ekonomskih uslova u trenutku kada se kredit uzima. Takođe, morate biti svesni da će ukupni iznos koji ćete na kraju vratiti banci biti veći od iznosa koji ste prvobitno pozajmili.

Zato pozovite Kreditnog savetnika pre nego što se odlučite za ovu opciju. Kreditni savetnik pruža detaljne informacije o različitim opcijama koje su vam na raspolaganju, pomoći će vam da razumete sve uslove kredita, i posavetovati vas o najboljoj opciji za vašu specifičnu situaciju. Uz pomoć kreditnog savetnika, moći ćete da donesete informisanu odluku i odaberete najbolji način za finansiranje svog letovanja.

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!