Šta vas čeka kada kupujete stan na kredit?

Krediti

Šta vas čeka kada kupujete stan na kredit?

Imate ideju, potrebu i želju da kupite stan? Želje su jedno, a mogućnosti nam vrlo često ne dozvoljavaju da ih ispunimo onako kako smo zamislili.  Zato je u 70% slučajeva neizbežna finansijska podrška banke i stambeni kredit. Iako vam sama pomisao na otplaćivanje kredita u narednih 10 ili 20 godina zadaje glavobolje, ne brinite jer je to investicija koja će vam se sigurno vratiti.

Traženje novog doma je vrlo zabavan proces, naročito ako u tome imate podršku kvalitetne agencije za nekretnine. Nažalost, manje zabavan deo je svakako podizanje stambenog kredita i plaćanje nekretnine. Finansijski vrtlog kupovine stana na kredit lako može da pretvori radost u pravu noćnu moru.  Na sreću, podrška kreditnog savetnika je tu da vam pojasni sve te zastrašujuće pojmove procenata, kamata i sredstava obezbeđenja.

Ukoliko se blagovremeno pripremite na neophodne korake ovaj proces može biti daleko lakši i tako možete preduprediti eventualne poteškoće koje vas možda očekuju.

Kao i u svakoj drugoj sferi i u svetu finansija i nekretnina znanje je najbolja podrška i vaša prečica ka uspešnoj kupovini stana putem kredita.

Kupovina stana na kredit je nalik trčanju maratona, neophodno je naoružati se strpljenjem i prelaziti sve tačke, korak po korak.

Da biste stekli uvid u to odakle treba početi i čime raspolažete prvo proverite svoju kreditnu sposobnost. U okviru ovog koraka Kreditni Savetnik će vam dati informaciju da li je potrebno da prvo otplatite sve postojeće kartice i kredite koji mogu uticati na vašu kreditnu sposobnost i možda umanjiti iznos koji možete dobiti na ime stambenog kredita.

Izreka kaže “nikada se ne kladite na jednog konja”. To znači da je potrebno obići što više banaka kako biste saznali sve uslove i cene kredita i tako došli do ponude koja je najbolja za vas. Takođe, tokom celog pretprocesa, preporučljivo je ostaviti otvorene opcije saradnje sa nekoliko banaka. Tako ćete biti sigurniji da ćete dobiti stambeni kredit, a na kraju ćete se odlučiti za banku koja vam obezbeđuje najpovoljnije uslove.

Uloga kreditnog savetnika u pripremi za stambeni kredit može biti višestruko korisna. Pored toga što ćete dobiti potpune informacije o stanju na tržištu kada su aktuelne ponude banaka u pitanju, naši savetnici će vam pomoći u razumevanju pojmova i procesa, prevazilaženju eventualnih prepreka za konačno odobrenje stambenog kredita.

Ne zaboravite da svi kreditni kupci moraju da obezbede novac za učešće. Učešće iznosi najčešće 20% od ukupne cene stana i u tu cenu je uračunata kapara. Takođe, kreditni kupci moraju da obezbede i novac za troškove overe predugovora, ugovora i založne izjave kod notara.

Prilikom odabira nekretnine saznajte sve detalje od vlasnika koji je prodaju. Povedite računa o njenoj uknjiženosti, jer samo uknjiženi stanovi garantuju bezbednost ostvarivanja kredita. Ukoliko je u pitanju novogradnja neophodno je da minimalno 80% objekata bude izgrađeno. Naročito je važno da se dogovorite sa vlasnicama oko datuma i iznosa kapare kao dela učešća.

Hipoteka i hipotekarni krediti su termini koji kod velikog broja kupaca stanova izazivaju strah. Da ovo nije toliki bauk, najbolje će vam objasniti tim licenciranih agenata i kreditni savetnici.

Ukoliko se još uvek dvoumite šta da radite, odakle da krenete i kome da se obratite, naš savet je da iskoristite potpuno besplatnu uslugu konsultacije sa osobama koje imaju dugogodišnje iskustvo i veliko znanje u sferi finansija kao i sa licenciranim agentima agencije za nekretnine City Expert.

Budite potpuno otvoreni u komunikaciji, odredite vaše granice i ograničenja i ne gubite vreme gledajući stanove izvan vaših mogućnosti u nadi da će vlasnici korigovati cenu. Tako će ceo proces biti maksimalno brz i efikasan, a vi ćete uz što manje stresa uživati u svom novom domu.

Uz podršku Kreditnog Savetnika i naše savete dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš i stambenim kreditima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!