Štednja ili kredit za letovanje? Pitanje je sad!

Keš krediti

Štednja ili kredit za letovanje? Pitanje je sad!

Bliži se sezona godišnjih odmora i verovatno planirate svoje sledeće letovanje, ali i računate budžet koji će vam biti potreban. Cene aranžmana su sve skuplje iz godine u godinu i predstavljaju značajan godišnji trošak. Ukoliko nemate dovoljan iznos novca u gotovini za ovaj izdatak, najčešće opcije su štednja ili zaduživanje. Novac možete pozajmiti od bližnjih, u to se ne mešamo, ali ako je vaš izbor zaduživanje kod banke, nastavite sa čitanjem teksta.

Kamen po kamen - palata; Dinar po dinar - rata !?

Sa psihološke strane, preporučujemo da se okrenete štednji kada su sezonski troškovi u pitanju. Veća je satisfakcija unapred prikupiti novac za budući događaj, nego brzo dobiti i još brže potrošiti sumu, a potom je mesecima otplaćivati. Do kraja perioda otplate, utisci sa letovanja će uveliko izbledeti.

Naravno, ovaj savet je primenjiv ukoliko počnete da se pripremate finansijski dovoljno rano. Ako ste ipak zakasnili sa štednjom, a ne želite da se odreknete putovanja o kom maštate, pogledajte koje opcije su vam dostupne uz pomoć banke.

Keš kredit, kreditna kartica ili dozvoljeni minus?

Već smo pisali o mogućnostima koje banke nude kada vam je potreban dodatan novac: to su kreditna kartica, dozvoljeni minus i gotovinski kredit. Pročitajte zašto tvrdimo da je poslednja opcija najisplativija.

Kao primer uzećemo iznos gotovinskog kredita od 100.000 dinara. Ukoliko odaberete fiksnu kamatnu stopu i period otplate od 15 meseci, dolazimo do mesečne rate od 7.164 dinara. Sa kamatom od 10.95%, ukupna suma koju ćete vratiti banci iznosi 107.455 dinara. Svoju ličnu računicu možete proveriti na kalkulatoru keš kredita kada unesete željeni iznos novca koji biste pozajmili.

Preporuka Kreditnog Savetnika

Kompromisno rešenje bilo bi da deo novca uštedite, a onda podignete manji iznos kredita, da bi vam rata i ukupna kamata bile manje.

Kao zaključak, složni smo u tome da je finansijski isplativije prikupiti novac samostalno nego podizati kredit, jer banke naplaćuju kamatu, ali, kao što smo videli, one ne moraju da vas koštaju mnogo za manje iznose.

DA LI ŽELITE DA VAM POMOGNEMO OKO VAŠEG KREDITA?

Za šta god da vam je potreban dodatan novac, uz podršku Kreditnog Savetnika i naše besplatno savetovanje dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš, auto i stambenim kreditima na tržištu: Kontaktirajte nas putem elektronske forme ili pozovite na 011 44 25 000.

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!