Krediti za penzionere

Krediti

Krediti za penzionere

Penzioneri ograničeni godinama za dobijanje kredita i dozvoljenog minusa

Niska primanja i godine ograničavaju penzionere da u potpunosti koriste određene bankarske usluge. Proizvodi koje penzioneri najčešće koriste su gotovinski krediti i dozvoljeni minus do kojih teško mogu doći jer banka gleda njihovu kreditnu sposobnost, koja ne može biti veća od primanja, kao i gornju starosnu granicu u otplati.

Krediti do 70 i 75 godina života - Krediti za penzionere

Banke klijentima koji su penzioneri mogu ponuditi kredite do 70 godina života po istim uslovima kojima se odobravaju krediti klijentima koji imaju status zaposlenih lica. Druga mogućnost su zaduženja do 75. godine, odnosno poslednji anuitet otplate mora biti do navršene 75. godine života klijenta. Takvi krediti su najčešće sa nešto većom kamatnom stopom, ograničenog iznosa i sa obaveznom polisom životnog osiguranja.

Šta ako imate više od 75 godina?

Klijenti koji se nalaze u starosnoj dobi iznad 75 godina imaju manji izbor kada je reč o uslugama banaka koje mogu koristiti. Svega nekoliko banaka koje posluju u Srbiji su spremne da penzionerima ponude manje iznose sa rokom otplate do 12 meseci.

Za starosnu dob iznad 75 godina dozvoljeni minus se odobrava na kraći vremenski period, od šest do 12 meseci. Proces obnove dozvoljenog minusa je brz i klijentima su sredstva opet na raspolaganju u toku istog dana. Uslovi odobrenja i period na koji se određena bankarska usluga pruža zavise od banke do banke, u skladu sa poslovnom politikom i internim procedurama.

Svaka banka pojedinačno određuje pravila

Kako starosna granica za korišćenje bankarskih proizvoda nije zakonski definisana, tako svaka banka pojedinačno određuje pravila po kojima nudi svoje usluge. Stručno objašnjenje je da one imaju ne samo pravo, već i obavezu da prema propisima iz oblasti upravljanja rizicima preduzimaju mere radi njihovog smanjenja.

DA LI ŽELITE DA VAM POMOGNEMO OKO VAŠEG KREDITA?

Uz podršku Kreditnog Savetnika i naše savete dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš kreditima, stambenim kreditima kao i auto kreditiima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Komentari

mesecna penzija je 26,054din. imam kredit uzet krajem novembra 2021, 400 000din rok otplate je do 2027god, osiguran je. rata kredita je oko11000din. treba mi refinansirajuci kredit i preporuka u koju banku da prebacim primanja i sve to jer sam ogorcen na Postanska Banka Stedionica,poslovnica Sabac. Prosle godine nisam primio punih 10 penzija zbog njihove greske,nisam zeleo da prijavim...svakom se dogodi. Ali pomoc drzave koja je garantovana ustavom, dobio sam poslednje dve. Molim za savet u vezi promene banke,prilikom izbora,jako malo iskustva imam sa istim. radio sam 27god u kazinima na Linkedin ima ceo moj radni dosije. Hvala unapred Pedja

Poštovani Predraže, Prenos penzije u drugu banku ne mora biti komplikovan proces . Prvi korak je da izaberete banku koja će Vam obezbediti dobre uslove za refinansiranje Vaših obaveza kako biste postojeći kredit otplatili i zatvorili svoja dugovanja ka Poštanskoj štedionici. U toj banci otvarate novi tekući račun i o tome obaveštavate Penzioni fond. Obično u roku od 30 do 60 dana PIO fond preusmerava uplatu penzije na novu banku. Kako biste došli do najbolje ponude za Vaš refinansirajući kredit, zamolio bih Vas da nas kontaktirate na broj 011/44 25 000

Srodne objave

Rata kredita po vašoj meri Krediti
  • 28.01.2022
  • Komentara: 0

Rata kredita po vašoj meri

Gotovinski krediti Krediti
  • 22.04.2021
  • Komentara: 0

Koji sve keš krediti postoje