Krediti za penzionere

Krediti

Krediti za penzionere

Penzioneri ograničeni godinama za dobijanje kredita i dozvoljenog minusa

Niska primanja i godine ograničavaju penzionere da u potpunosti koriste određene bankarske usluge. Proizvodi koje penzioneri najčešće koriste su gotovinski krediti i dozvoljeni minus do kojih teško mogu doći jer banka gleda njihovu kreditnu sposobnost, koja ne može biti veća od primanja, kao i gornju starosnu granicu u otplati.

Krediti do 70 i 75 godina života - Krediti za penzionere

Banke klijentima koji su penzioneri mogu ponuditi kredite do 70 godina života po istim uslovima kojima se odobravaju krediti klijentima koji imaju status zaposlenih lica. Druga mogućnost su zaduženja do 75. godine, odnosno poslednji anuitet otplate mora biti do navršene 75. godine života klijenta. Takvi krediti su najčešće sa nešto većom kamatnom stopom, ograničenog iznosa i sa obaveznom polisom životnog osiguranja.

Šta ako imate više od 75 godina?

Klijenti koji se nalaze u starosnoj dobi iznad 75 godina imaju manji izbor kada je reč o uslugama banaka koje mogu koristiti. Svega nekoliko banaka koje posluju u Srbiji su spremne da penzionerima ponude manje iznose sa rokom otplate do 12 meseci.

Za starosnu dob iznad 75 godina dozvoljeni minus se odobrava na kraći vremenski period, od šest do 12 meseci. Proces obnove dozvoljenog minusa je brz i klijentima su sredstva opet na raspolaganju u toku istog dana. Uslovi odobrenja i period na koji se određena bankarska usluga pruža zavise od banke do banke, u skladu sa poslovnom politikom i internim procedurama.

Svaka banka pojedinačno određuje pravila

Kako starosna granica za korišćenje bankarskih proizvoda nije zakonski definisana, tako svaka banka pojedinačno određuje pravila po kojima nudi svoje usluge. Stručno objašnjenje je da one imaju ne samo pravo, već i obavezu da prema propisima iz oblasti upravljanja rizicima preduzimaju mere radi njihovog smanjenja.

DA LI ŽELITE DA VAM POMOGNEMO OKO VAŠEG KREDITA?

Uz podršku Kreditnog Savetnika i naše savete dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš kreditima, stambenim kreditima kao i auto kreditiima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!