Rata kredita po vašoj meri

Krediti

Rata kredita po vašoj meri

Koliko možete da se zadužite nažalost ne zavisi od vaših želja, već od vaše kreditne sposobnosti koju procenjuje banka. Uslovi nisu jednaki za sve zainteresovane i zavise od mnogo faktora.

Kako banka obračuvana kreditnu sposobnost?

Kreditna sposobnost osnov je svake kreditne saradnje sa bankom, ukoliko klijent podnosi zahtev za stambeni kredit, auto kredit, dozvoljena prekoračenja na kartici ili keš kredit. Osnovni kreiterijum koji fizičko lice mora zadovoljiti je adekvatnost racia koji predstavlja odnos kreditnih obaveza prema mesečnim primanjima.

Koliko se mogu zadužiti?

U poslednjih deset godina, DTI racio menjao se od 30%, potom 40% da bi od početka 2013. godine u većini banaka u Srbiji on iznosio 50 do 60% opterećenja mesečne zarade za dinarska kreditna zaduženja.

Većina banaka će maksimalnu kreditnu sposobnost klijenta računati od 30 - 60% od neto primanja, u zavisnosti od visine zarade.

Koliko se mogu zadužiti?

Važno je napomenuti da banke u kreditna zaduženja računaju sve obaveze po kreditnim karticama, dozvoljenom minusu i svim tipovima kredita.

Vaša buduća nekretnina u skladu sa vašom kreditnom sposobnošću

Ukoliko za primer uzmemo da želite da kupiti stan od 50m2 na opštini Palilula očekujte da će se vaša rata kredita kretati oko 160 evra, a plata koja vam je minimalno potrebna je 40.000 dinara, naravno uz učešće od 20% koje obezbeđujete iz ličnih sredstava. Na ovoj opštini trenutno postoje stanovi po najpovoljnijoj mesečnoj rati kredita od 117 evra, 124 evra, 134 evra, 137evra, 149 evra, 155 evra mesečne rate.

Ukoliko pak tražite da kupite 50m2 u opštini Zemun, gde je cena kvadrata nešto veća, prosečna rata stambenog kredita može se kretati oko 300 evra i za realizaciju takvog kredita minimalna potrebna zarada je 60.000 rsd. Na ovoj opštini postoje brojni stanovi koji su u prodaji, gde rata kredita ne bi prelazila ovaj iznos, pa tako možete pogledati stan od 147 evra ili 225 evra mesečne rate, kao i mnoge druge po ovoj visini rate.

Ako je vaše interesovanje centar grada, gde je svakako cena kvadrata mnogo viša za vaših 50m2 izdvajaćete za ratu oko 470 eura. Plata koja je potrebna za takav kredit je blizu 100.000 dinara, pa tako možete da pogledate stanove od 406 evra mesečne rate ili 460 evra mesečne rate, kao i druge u ovom delu grada.

Vaša buduća nekretnina u skladu sa vašom kreditnom sposobnošću

Šta će vam sve banka tražiti od dokumenata u procesu konkurisanja za kredit, možete pročitati detaljnije u našem tekstu o kreditnoj sposobnosti.

Ukoliko vam je potrebna pomoć oko obračuna vaše kreditne sposobnosti, kreditni savetnici su tu da obračunaju koliko se možete zadužiti, kao i da pronađu banku koja vam može odobriti najpovoljniju kamatu i ratu kredita. Besplatno nas možete pozvati svakog radnog dana od 9 do 17 časova na broj telefona 011 44 25 000.

DA LI ŽELITE DA VAM POMOGNEMO OKO VAŠEG KREDITA?

Uz podršku Kreditnog Savetnika i naše savete dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš kreditima, stambenim kreditima kao i auto kreditiima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!