Kada je vreme za zamenu automobila?

Auto krediti

Kada je vreme za zamenu automobila?

Kupovina novog automobila je jedna od većih investicija koju možete imati u svakodnevnom životu. Ukoliko razmatrate da stari automobil zamenite novim, a niste sigurni da li je pravi momenat, razmislite o tome da li vaš “ljubimac” može trenutno odgovoriti na sve vaše potrebe.

Noviji automobili imaju bolje performanse, bilo da je u pitanju snaga motora, potrošnja goriva ili neka druga karakteristika.

Svaki automobil ima rok trajanja

Svaki automobil ima svoj rok trajanja, što znači da njegove performanse vremenom opadaju. Česći su kvarovi, dok se istovremeno na tržištu pojavljuju noviji modeli, sa sve većim brojem funkcija, koje boravak u automobilu čine komfornijim i kvalitetnijim.

Normalno je da sa godinama svaki automobil zahteva sve češće posete servisu. Kada troškovi servisa i popravke postanu učestale, trenutak je da se razmisli o zameni automobila.

Pored toga što posete servisu oduzimaju vaše vreme i remete svakodnevnu organizaciju, značajno utiču i na budžet, jer je neophodno izdvojiti određenu sumu novca za popravku.

Polako, posedovanje takvog automobila počinje da predstavlja preveliki trošak, pa je dugoročno gledano ekonomičnije zameniti ga novim.

Manji gradski automobili koji su do sada ispunjavali vaše zahteve, proširenjem porodice postaju neodgovarajući u svakodnevnom transportu, jer se sada vaši zahtevi i prioriteti menjaju. Možda će vam biti potreban veći gepek ili prostranije zadnje sedište, kako bi vaša deca bila bezbednija u vožnji. Sve su to razlozi koji nas navode da se odlučimo za zamenu četvorotočkaša.

Kredit ne mora puno da košta

Cena novih automobila je značajnije veća, ali se u tom slučaju možete osloniti na modele kredita za kupovinu novih vozila. Takav kredit ne mora vas puno koštati. U zavisnosti od učešća i roka otplate, razlikuju se i kamate. Na primer, ako vam nedostaje 5.000 evra, kojima treba da dopunite iznos za kupovinu vašeg novog automobila, sa otplatom od 36 meseci, rata će iznositi oko 150 evra. Što je duži rok, veća je kamatna stopa, a samim tim i vaša mesečna rata.

Auto kredit može biti dobro rešenje čak i ako ne kupujete nov automobil, već postojeći menjate za neki noviji model. Čak iako automobil ne kupujete direktno od auto dilera ili auto placa, kreditirati se može i kupovina automobila od fizičkog lica.

Uz podršku Kreditnog Savetnika dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim kreditima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Srodne objave

Kako finansirati kupovinu automobila Auto krediti
Refinansiranje kredita Kamata

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!