Odakle krenuti prilikom kupovine stana?

Krediti

 Odakle krenuti prilikom kupovine stana?

Želite svoj stan, ali ne znate odakle da krenete? Da li prvo pronaći stan, krenuti od banke ili istovremeno? Od koje banke krenuti, koja daje najbolje uslove? Kako bi vam potraga za stanom bila radostan proces, tu smo da vas usmerimo i odgovorimo na nedoumice. Prateći korisne savete kreditnih savetnika lakše ćete ući u proceduru kreditiranja i potrage za stanom. Krenimo redom.

Prvi korak - Rata i stan istovremeno

Ukoliko nemate dovoljno ušteđevine da gotovinom kupite stan i potrebna vam je pomoć banke u vidu stambenog kredita onda je potrebno da pre svega saznate da li ste uopšte kreditno sposobni i da li ispunjavate osnovne uslove za kredit, dok gledate i pretražujete stanove na City Expert sajtu. Ako prvi put kupujete stan, ovo može da zvuči previše komplikovano, zato su tu kreditni savetnici da vas vode kroz proces, procene vašu kreditnu sposobnost, posavetuju o potrebnoj dokumentaciji i samo za vas pronađu minimum tri najpovoljnije bankarske ponude. Tako ste krenuli u proceduru, a zatim prelazimo na potragu za stanom u čemu vam mogu pomoći City Expert licencirani agenti za nekretnine.

Zatim pronađite stan

Nakon što ste utvrdili da ste kreditno sposobni i kada znate koju visinu kredita možete da podignete, onda je vreme da krenete detaljnije da pretražujete stanove koji oodgovaraju vašim mogućnostima. Ukoliko se dvoumite da li da posmatrate starogradnju ili novogradnju, to takođe zavisi od vaših potreba. Ulaganje u starogradnju jeste jeftinije, ali nekada može da podrazumeva i dodatno ulaganje u opremanje i renoviranje. Cene građevinskog materijala rastu pa konačni iznos može biti mnogo veći nego što ste prvobitno planirali. Sa druge strane, ukoliko se odlučite za kupovinu stana u novogradnji, uštedećete na ceni kvadrata koja raste kako gradnja objekta napreduje, a uštedećete i kasnije jer nećete imati potrebu za renoviranjem stana. Dodatan benefit kupovine stana u novogradnji je i obezbeđeno parking mesto, maksimalno iskorišćen prostor, a za kupce prvog stana i povraćaj PDV-a.

Sada je vreme za banku

Koja banka vam može dati najpovoljniji kredit lako ćete saznati uz pomoć svog ličnog kreditnog savetnika koji će od viša banaka dobiti razne ponude i izabrati tri koje ‘e dati najpovoljniju ponudu uz mogućnost da sami odlučite koja ponuda vam najviše odgovora. Dodatan benefit je i to da je usluga kreditnog savetnika potpuno besplatna.

Koliku mesečnu ratu kredita mogu da podignem sa svojom platom?

Kako ne biste sami pokušavali da izračunate mesečnu ratu kredita, mi smo to učinili za vas. U zavisnosti od vaše plate, broja godina na koji se zadužujete i visine učešća zavisiće visina mesečne rate kredita koji možete da podignete.

Maksimalni iznos kredita naspram mesečnih primanja

Podaci su informativnog karaktera, iznos kredita koji će biti odobren zavisi od ukupne zaduženosti klijenta, kao i od poslovne politike i internih kriterijuma banke .

Ukoliko niste sigurni na kojoj opštini biste tražili stan i koliko želite da izdvojite mesečno za svoj “krov nad glavom” na sajtu kreditnog savetnika možete pogledati cene stanova i visinu mesečne kirije. Ovo će vam zasigurno olakšati proces portage, a kreditni savetnici su tu da vam pomognu da jednostavnije uđete i završite celokupnu proceduru.

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!