Refinansiranje keš kredita dobra odluka ili ne za vaš budžet?

Krediti

Refinansiranje keš kredita

Neplanirani troškovi jesu nešto što može da nam poremeti planove. Zato su banke u svoju ponudu uvrstile gotovinske kredite koji su nenamenski, brzo se odobravaju i mogu da vam pomognu u hitnim situacijama. Mnogi klijenti odlučuju se upravo za ovakav kredit iako takva zaduženja mogu biti i po ne baš tako povoljnim uslovima. Ono što je hitno, često je i veoma bitno, pa su mnogi ljudi primorani da pristanu i na lošije uslove kako bi izašli iz problema.

Dugoročno gledano takvo rešenje može izazvati dodatne probleme kada naša mesečna primanja nisu dovoljna za plaćanje mesečnih obaveza po osnovu uzetog kredita. U tom trenutku potrebno je naći rešenje novog problema, a jedan od rešenja koje nude banke jeste i kredit za refinansiranje obaveza.

Šta tačno znači kredit za refinansiranje obaveza i na koji način nam može olakšati borbu sa visokim ratama?

Ukratko, to je nov kredit kojim se nekoliko postojećih pozajmica (kredita, kartica, dozvoljenog minusa) objedinjuje i nastavlja se otplata zaduženja po povoljnijim uslovima, nižim kamatnim stopama i možda dužim rokovima otplate. Svakako mesečni izdaci biće manji, a povoljniji uslovi pod kojima je ovaj kredit odobren snižavaju ukupnu cenu kredita.

Ovakva ponuda može biti rešenje vaših ranijih hitnih odluka. Ono što savetujemo svakako jeste da pre odluke o uzimanju novog kredita po povoljnijim uslovima napravite računicu i obratite pažnju na stavke kao što su - vrsta kamatne stope, visina naknade za obradu zahteva, rok otplate ukoliko je ima, i da li je neophodno osiguranje kredita.

Kreditom za refinansiranje možete:

  •  Izvršiti prevremenu otplatu kredita koji je trenutno u korišćenju;

  • Izmiriti obaveze po kreditnim karticama;

  • Izmiriti obaveze po osnovu odobrenih I već iskorišćenih prekoračenja po tekućim računima;

  • Izmiriti obaveze po aktiviranim datim jemstvima, odnosno kao jemac otplatiti nečiju obavezu.

Prednost uzimanja kredita za refinansiranje jeste ta što dobijate mogućnost da jednim novim kreditom izmirite jednu ili sve postojeće obaveze prema bankama bez obzira da li su one dospele za plaćanje ili ne.

Svakako, pre odluke o refinansiranju obavezno razmislite i proverite isplativost. Iako novim kreditom možete smanjiti svoje mesečne obaveze, produženjem roka otplate ukupni troškovi po osnovu kamate rastu.

Uz podršku Kreditnog Savetnika i naše savete dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš i stambenim kreditima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Srodne objave

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!