Kako na kredit kupiti stan na moru?

Saveti

Kako na kredit kupiti stan na moru?

Mnogi državljani Srbije sanjaju o kupovini nekretnine na moru, gde će u letnjim mesecima moći da uživaju ili da iznajme turistima, i tako dodatno zarade. 

Međutim, mnogi se pitaju da li se takva investicija moguća, ali i da li je isplativa, s obzirom na to da je nekretninu moguće rentirati svega nekoliko meseci u godini. Ipak, ukoliko razmišljate o podizanju kredita za kupovinu nekretnine na moru, odnosno u inostranstvu, morate znati da je hipoteka kao sredstvo obezbeđenja pozajmice obavezna. Ono što je veoma važno da znate jeste da nekretnina koja podleže hipoteci mora biti u Republici Srbiji.

Nemaju sve banke u ponudi kredite za kupovinu nekretnine u inostranstvu, ali se na tržištu ipak mogu pronaći.

Postoje dinarski krediti koji se vode kao investicioni i imaju period otplate od 120 meseci ili stambeni krediti indeksirani u evrima sa otplatom od 360 meseci.

Kamatnu stopu i ostale uslove pod kojima banka pozajmljuje novac klijentu banka definiše u skladu sa svojom poslovnom politikom.

Uslovi za dobijanje kredita

Za dobijanje kredita za kupovinu nekretnine u inostranstvu neophodno je ispuniti nekoliko uslova od kojih su najbitniji da ste zaposleni na neodređeno vreme, da imate odgovarajuću kreditnu sposobnost i urednu kreditnu istoriju.

Osim hipoteke, koja mora biti uspostavljena na nekretnini u Srbiji, važno je da znate i da učešće klijenta mora biti najmanje 30 odsto.

Reciprocitet

Srpski državljani mogu kupovati nekretnine u svim inostranim državama sa kojima Republika Srbija ima reciprocitet.

Reciprocitet podrazumeva pravo fizičkog ili pravnog lica iz strane države da u Srbiji stiče nepokretnosti, ali pod uslovima pod kojima srpski državljani mogu steći nepokretnosti u toj državi.

Diplomatski reciprocitet znači da između države Srbije i zemlje stranog državljanina postoji ugovor kojim se izričito predviđa uzajamnost ili postoji klauzula najpovlašćenije nacije, dok je faktička uzajamnost pravo strane države da dozvoljava državljanima Srbije da stiču nepokretnosti u toj zemlji, pod uslovima kao i njihovi državljani u našoj.

Ukoliko se pitate da li je moguće i kako podići kredit za kupovinu nekretnine na moru, saznajte na ovom linku.

DA LI ŽELITE DA VAM POMOGNEMO OKO VAŠEG KREDITA?

Uz podršku Kreditnog Savetnika i naše savete dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš kreditima, stambenim kreditima kao i auto kreditiima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!