Koje uslove morate da ispunite za dobijanje čekova?

Saveti

Koje uslove morate da ispunite za dobijanje čekova?

Iako svake godine opada broj čekova koji građani Srbije koriste i dalje su platežno sredstvo koje se koristi. Vrednost jednog čeka je 5.000 dinara, a veliki broj klijenata se drži tog pravila ne piše ček na manji iznos. Kada su rokovi u pitanju, klijenti popunjavaju čekove sa rokom dospeća od dva meseca pa do godinu dana.

Uslovi za dobijanje čekova?

Trenutno u Srbiji čekove izdaje 21 banka, a da biste dobili čekove potrebno je da ispunite određene uslove. Svaka banka izdaje čekove klijentima u skladu sa svojom poslovnom politikom, ali postoje osnovna pravila koja važe gotovo kod svih banaka.

Koje uslove morate da ispunite za dobijanje čekova?

Da biste dobili čekove potrebno je pre svega da imate otvoren račun u banci. Na lični zahtev možete tražiti čekove od banke čiji ste klijent, a da bi vam ih banka odobrila potrebno je da imate redovna mesečna primanja, da uredno izmirujete svoje obaveza, tačnije da niste odlazili u nedozvoljeni minus i da ste prijavljeni na neodređeno poslednjih šest meseci. Broj čekova koji ćete dobiti od banke zavisi od visine vaših mesečnih primanja, ali u od trenutnog iznosa na računu.

Uz podršku Kreditnog Savetnika dobićete sve informacije o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš i stambenim kreditima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!