Koliko se dugo čeka odobrenje kredita od banke?

Krediti

Koliko se dugo čeka odobrenje kredita od banke?

Ako prvi put planirate da uzmete pozajmicu od banke, sigurno se pitate koliko je vremena potrebno da se procesuira zahtev i odobri kredit. Većina banaka promoviše instant odgovor u roku od jednog dana nakon apliciranja jer se međusobno utrkuju koja će brže ponuditi kredit klijentima.

Kako u praksi izgleda celukupna procedura i koliko zaista traje, saznajte u nastavku teksta.

Uslovi za podizanje kredita (kreditna sposobnost)

Pre nego što budete u mogućnosti da podnesete zahtev za kredit, uslovi su da imate otvoren račun u odabranoj banci, redovna mesečna primanja i stalno zaposlenje minimum 6 meseci kod trenutnog poslodavca. Banka će proveriti vašu kreditnu istoriju i, ukoliko ispunjavate očekivane uslove, kredit vam može biti odobren istog dana. Računajući vreme koje je potrebno da se raspitate o najboljoj ponudi kredita na tržištu, prikupite dokumentaciju, aplicirate i sačekate isplatu u slučaju potvrdnog odgovora banke, cela procedura traje od 3 do 11 dana.

Proverite koje su mogućnosti za maksimalni iznos gotovinskog kredita i mesečne rate u odnosu na visinu vaše zarade.

Potrebna dokumentacija za keš kredit

Pojedine banke nude posebnu pogodnost kod kreditiranja ukoliko ste njen klijent, te možete podneti zahtev za gotovinski kredit bez dokumentacije. Ukoliko vam matična banka nije predstavila tu opciju, biće potrebno da pripremite sledeće dokumente:

  • Potvrda o zaposlenju koju izdaje poslodavac;
  • AZ obrazac - Administrativna zabrana, koju dobijate u banci i overava je računovodstvena služba poslodavca;
  • Isplatne liste za poslednjih 3 ili 6 meseci (zavisno od banke), takođe obezbeđuje računovodstvena služba poslodavca;
  • Promet sa tekućeg računa za 6 meseci, preuzima se iz banke gde primate zaradu;
  • Identifikacioni dokument klijenta - lična karta ili pasoš.

Podnošenje zahteva za stambeni kredit

Kad se radi o stambenom kreditu, proces odobravanja je duži i zahteva temeljniju proveru. Kako je reč o specifičnom kreditnom proizvodu, koji se otplaćuje duži niz godina - procedura za njegovo odobrenje od strane banke može da potraje i nekoliko nedelja.

Uslovi banke za razmatranje stambenog kredita su logično stroži i tiču se različitih faktora: vaše starosne dobi, mesečnih primanja, zaposlenja i radnog odnosa u kojem se nalazite poslednjih 6 meseci. Kreditna istorija u vašoj prošlosti takođe mora biti uredna.

Osim toga, troškovi stambenog kredita, uključujući učešće koje je potrebno da pripremite u iznosu od 10% do 30% cene nekretnine koju kupujete, značajno su viši, a sve takse za izradu kompletne dokumentacije pronađite na sajtu Kreditnog Savetnika.

DA LI ŽELITE DA VAM POMOGNEMO OKO VAŠEG KREDITA?

Uz podršku Kreditnog Savetnika i naše savete dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš kreditima, stambenim kreditima kao i auto kreditiima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Srodne objave

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!