Da li je moguće podići stambeni kredit bez učešća?

Krediti

Da li je moguće podići stambeni kredit bez učešća?

Ukoliko želite da kupite stan, ali nemate ušteđevinu i dovoljno sredstava, postoji mogućnost da uđete u proces kreditiranja bez učešća. U Srbiji ima banaka koje će dozvoliti stambeni kredit bez učešća, ali onda će tražiti od klijenta da stavi hipoteku na nekretninu koju kupuje i još neku nekretninu koja se nalazi u njihovom vlasništvu ili porodice.

Hipoteka na dve ili jednu vredniju nekretninu

Kreditni kupac na ovaj način stavlja hipoteku na dve nekretnine, sem ukoliko poseduje za 30% vredniji stan od stana koji kupuje, onda se hipoteka stavlja samo na stan koji kupac poseduje.

Uslovi za odobrenje hipotekarnih kredita?

Ovakav stambeni kredit kao proizvod ne postoji zvanično u ponudi banaka, ali postoje banke koje će vas podržati ukoliko su vaš radni staž, kreditna sposobnost i kreditna istorija dobri, a vrednost nekretnina koje stavljate pod hipoteku bude 30% veća od iznosa kredita koji tražite.

Nakon nekoliko godina redovne otplate, ili delimične prevremene otplate, kada vaš ostatak duga po stambenom kreditu bude 20% manji od tadašnje tržišne vrednosti nekretnine koju ste kupili, banka vam može dozvoliti skidanje hipoteke sa druge nekretnine.

Hipoteka je svakako neizostavna kao sredstvo obezbeđenja kada je stambeni kredit u pitanju.

Izračunaj iznos kredita i rate

Ukoliko želite da znate kolika će vam biti rata za stambeni kredit i na koje dodatne troškove treba da računate, uz pomoć kreditnog kalkulatora možete lako i brzo izračunati svoje troškove, a uz pomoć kreditnog savetnika možete doći do banke koja vam može odobriti najpovoljni stambeni kredit po specijalnim uslovima.

DA LI ŽELITE DA VAM POMOGNEMO OKO VAŠEG KREDITA?

Uz podršku Kreditnog Savetnika i naše savete dobićete informaciju o trenutno najpovoljnijim i najjeftinijim keš kreditima, stambenim kreditima kao i auto kreditiima na tržištu: Kontaktirajte nas ili pozovite na 011 44 25 000

Srodne objave

Rata kredita po vašoj meri Krediti
  • 28.01.2022
  • Komentara: 0

Rata kredita po vašoj meri

Kako da kupim stan bez učešća? Kako da...
  • 15.12.2021
  • Komentara: 0

Kako da kupim stan bez učešća?

Da li znate da je naša usluga za Vas besplatna?

Ostavite Vaš broj telefona i rešićemo sve Vaše nedoumice oko kredita!